Kontaktne leće u boji

Boja vaših očiju čini veliku razliku u načinu na koji vas drugi ljudi gledaju, jer boje općenito stvaraju različite osjećaje kod ljudi. Ako želite postići određeni dojam ili odaslati određenu poruku sa očima možete koristiti kontaktne leće u bojama bez recepta za promjenu boje vaših očiju…

Ako vam nije potrebna korekciju vida možete dobiti kontaktne leće u boji bez ikakvog potrebnog povećanja u njima.
Pri korištenju kontaktnih leća u boji postoje neke mjere opreza na koje bi trebali obratiti pozornost. Korištenjem leća na nepravilan način možete dobiti infekciju ili oštetiti vid. Nikada nije vrijedno riskirati funkcionalnost vaših očiju samo da bi im promijenili boju.
Prva stvar na koju morate pripaziti je da dobijete svoje leće u boji od pouzdanog izvora. Ili od kompanija koje su poznate po svojoj kvaliteti, kao npr. AC leće, ili čak direktno od svog oftalmologa. Da biste dobili leće s uglednog mjesta vjerojatno ćete trebati recept. No to ne znači da trebate imati i recept za povećanje. To samo znači da ćete morati obaviti testiranje vida kod oftalmologa kako bi se uvjerili da ne trebate povećanje u vašim lećama u boji. Također ćete trebati probu leća što oftalmolozi mogu napraviti na istom pregledu. Svako je oko različite veličine i oblika i zbog toga morate provjeriti koje vam leće najbolje odgovaraju.
Isto tako nikad ne smijete dijeliti svoje kontaktne leće sa članovima obitelji, prijateljima, ili bilo kim.. Jedan od glavnih uzroka infekcije oka je upravo dijeljenje kontaktnih leća u boji. Svaki par leća je namijenjen samo jednoj osobi, kao što je već spomenuto.

Leće u boji su savršeno sigurne ako ih koristite na pravi način. Samo se sjetite ovih mjera opreza. Nekim ljudima kontaktne leće bilo koje vrste uzrokuju iritaciju. Ponekad je potrebno samo malo vremena da bi se naviknuli. Možete nabaviti kontaktne leće u raznim bojama, čak imaju i one sa ludim efektima za Noć vještica i maškare.
Možete dobiti popust kupovinom kontaktnih leća u boji preko interneta nakon pregleda kod oftalmologa i “recepta” koji vam je propisao. Na nekim mjestima možete dobiti popuste za kupovinu više pari leća odjednom. Možete čak naći kompanije koje će vam besplatno dostaviti leće nakon kupovine preko interneta.
Kontaktne leće u bojama mogu biti za bilo koga i rade dobar posao u ostavljanju prvog dojama. Oči govore mnogo o osobi, a možete ih koristiti da ostavite posebni dojam, bilo kod traženja posla ili kod odlaska na prvi spoj, ili bilo koje druge situacije u kojima želite nekoga impresionirati.

Preuzeto iz: http://ezinearticles.com