10 godina s Vama – 20 godina inovatori u svijetu optike!

Concept-s ove godine slavi jubilarnih 10 godina od osnivanja hrvatske tvrtke, logičkog nastavka dotadašnjeg poslovanja, ali i povratka vlasnika svojim hrvatskim korijenima…

 

Vlasnika firme Lukasa Schrolla, rođenog u Hrvatskoj, još kao dječaka, put je s roditeljima, braćom i sestrama odveo u Njemačku gdje se školovao, diplomirao unutrašnju arhitekturu i dizajn, te prije gotovo 20 godina osnovao i svoju tvrtku concept-s. Ime tvrtke obilježeno je poduzetničkim kredom: koncipirati, što dolazi izlatinskog „concipere“ – shvatiti, pojmiti.

 

 

 

Samostalnu karijeru započeo je 1991. godine na 300 kvadratnih metara. Danas samo izložbeni prostor mjeri preko 500 metara kvadratnih. Godine 2001. preselili su iz središta Schorndorfa u okolicu, te sagradili reprezentativno sjedište tvrtke, koje je 2009. prošireno dodatnom zgradom tako da se danas poslovna hala proteže na više od 3000 metara kvadratnih.

Ulazak u optičarsku branšu započeo je posebnom narudžbom jednog klijenta koji je želio držač naočala. Naočale su trebale biti izložene otvoreno, a ne u zatvorenoj vitrini kao što je do tada bilo uobičajeno. Prodano je na milijune primjeraka toga držača naočala koji se još i danas nalazi u proizvodnom programu. Nepresušna potražnja za ovim uspješnim modelom izrodila je ideju za sustave prezentacije naočala u varijabilnom obliku modula koji su se u međuvremenu počeli prodavati izravno optičarima ili stručnjacima za opremanje trgovina.

Još 90-ih godina prošlog stoljeća bavio se mišlju o osnivanju tvrke u Hrvatskoj, a za vrijeme domovinskog rata aktivno je sudjelovao u organizaciji i dostavi humanitarne pomoći u naše krajeve.

U Hrvatskoj je concept-s d.o.o. osnovan 2000. godine. U početku s jednim zaposlenim, vrlo brzo se istraživanjem tržišta pokazala potreba za zapošljavanjem novih ljudi, širenjem obima poslovanja, pokretanjem vlastite proizvodnje. Danas tvrtka ima 19 stalno zaposlenih djelatnika, poslovni prostor na preko 1000 metara kvadratnih, od čega izložbeni prostor i uredi čine 200 metara kvadratnih , dok je vlastita proizvodnja smještena na preko 800 metara kvadratnih.

 

 

Tvrtka concept-s proizvodi inovativne proizvode koji se koriste u opremanju dućana u području optike, nakita i satova. Razvoj proizvoda, upravljanje kvalitetom, planiranje uređenja trgovina, prodaja i otprema za europsko i svjetsko tržište obavljaju se iz Schorndorfa, te jednim dijelom iz Hrvatske, od kuda se direktno prodaje i otprema u sve zemlje bivše Jugoslavije, dok se kompletna proizvodnja i inženjering nalazi se u Hrvatskoj. Vrlo smo ponosni na naš stručan tim ljudi, proizvodne kapacitete i kratke rokove isporuke, što rezultira redovnim tjednim isporukama naručene robe, koja se potom distribuira širom Europe i svijeta.

 
concept-s: opremanje dućana i sustavi prezentacije za maloprodaju i veleprodaju!

Preko 70% svih proizvoda koje su stvorili naši dizajneri, svoje kupce pronalazi u inozemstvu. S 20 godina iskustva u domeni opremanja dućana, razvoja inovativno dizajniranih sustava prezentacije te obradi kvalitetnih materijala za naočale, tvrtka se izvrsno etablirala na tržištu te u svom segmentu pripada među vodeće u svijetu.

Mreža prodajnih partnera u Europi i prekomorskim zemljama kao i stalna prisutnost na stručnim međunarodnim sajmovima, garancija su kontinuirano rastućeg broja kupaca širom svijeta. „To“, tvrdi Lukas Schroll, „potiče moje suradnike i motivira ih za još veći uspjeh“.
Uz njemački, engleski, francuski i talijanski, kod nas se s kupcima komunicira i na nizozemskom, turskom, hrvatskom i kineskom jeziku.
Osim optičarskoj branši, tvrtka također nudi i sustave prezentacije za satove, nakit i druge proizvode. I ovdje je na prvom mjestu optimalno poticanje kupovine i sigurna prezentacija. Nije riječ samo u unutrašnjoj arhitekturi, u obzir se uvijek uzima i psihologija prodaje te funkcionalni aspekti.

Uz serijsku proizvodnju i prodaju diljem svijeta, tim oko Lukasa Schrolla planira i realizira također i kompletne objekte, od osmišljavanja do dovršenja. Arhitekti unutrašnje arhitekture tvrtke Concept-s tijekom čitave faze planiranja i izvedbe stoje vam na raspolaganju svojim savjetima. Kako bi se u potpunosti zadovoljila visoka kvaliteta, nudi se i kvalitetan namještaj za sjedenje te profesionalni koncepti osvjetljenja, što je sve prilagođeno uređenju dućana.

Za brze rezultate planiranja brine softver za planiranje koji smo sami razvili još 2006. godine, a zainteresiranima se besplatno nudi na web stranicama tvrtke. Uz pomoć softvera moguće je u najkraćem vremenu koncipirati kompletne koncepte koji su izravno povezani s kalkulacijom. Kupci uživaju u prednosti koju nudi činjenica da je tvrtka concept-s u mogućnosti realizirati kompletan koncept dućana u roku od 6 do 8 tjedana od prvog kontakta pa sve do isporuke i montaže gotovog dućana. Koliko je kupcima važan servis za kupce, pokazuje se i u pomoći pri financiranju projekata opremanja novih dućana ili projekata preuređenja dućana. Tako kupci imaju mogućnost opremu svog dućana financirati na lizing.

Oko tri četvrtine svih optičara u Njemačkoj i Hrvatskoj, kao i podružničara, industrijskih kupaca te onih koji dućane opremaju vrijednost polaže na kvalitetan dizajn u prezentaciji naočala. „70% posto svih proizvoda tvrtke concept-s svoje kupce pronalazi u inozemstvu. U ovom segmentu u svjetskim razmjerima pripadamo među vodeće na tržištu“, tvrdi dipl. ing. Lukas Schroll, direktor tvrtke Concept-s.
Unatrag pet godina tvrtka bilježi kontinuiran rast od 25% posto.

 

 

 

  

Stalan razvoj i poboljšanje proizvoda, visoka kvaliteta materijala kao i savršena obrada i promišljen dizajn obilježavaju filozofiju tvrtke. Pokušavamo neprestano razvijati nove ideje, a tim smo stavom često davali impulse čitavoj branši.                                                                            Uz optičarske dućane u Njemačkoj, Hrvatskoj, kao i Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori i Kosovu, među referentne se objekte ubrajaju primjerice i lanci podružnica u Danskoj i Australiji, kao i mnogobrojni dućani diljem Europe, u Aziji, sjevernoj i južnoj Americi.

 Još jedna usluga dizajnera tvrtke concept-s jest razvoj individualnih displeja za pojedine marke. Ovu uslugu kao i pripadajuće stručno znanje proizvođači robnih marki širom svijeta rado prihvaćaju.

 

 

 

 

 

 

 

Željeli bismo ovom prilikom zahvaliti svim našim vrijednim i odanim djelatnicima, a posebna zahvala naravno i našim sadašnjim i budućim vjernim kupcima, sa željom da nam godine koje dolaze budu svima još uspješnije na obostrano zadovoljstvo. Sigurni smo da ćemo i dalje ispunjavati sve Vaše želje, zahtjeve i očekivanja!

Vaš concept-s tim