Batesova metoda – Prirodno poboljšanje vida

Dr. William Bates je bio oftalmolog koji je doslovno proveo desetljeća učeći o uzrocima najčešćih problema s vidom. Njegove tehnike su stvorene kako bi se oči same istrenirale za samo-poboljšanje i prirodno liječenje…

Dr. William Bates je bio oftalmolog koji je doslovno proveo desetljeća učeći o uzrocima najčešćih problema s vidom. Dipolomirao je na Sveučilištu Cornell i poslije postao profesor oftalmologije i istraživač u tom medicinskom polju na području oko New Yorka. Bates je bio uspješan u stvaranju raznih lijekova za vid, te je zaključio da svatko može vidjeti bez pomoći umjetne, korektivne leće. Njegove tehnike su stvorene kako bi se oči same istrenirale za samo-poboljšanje i prirodno liječenje.
Batesova metoda, kako se to uobičajeno naziva, stvorena je kako bi prvenstveno pomogla djeci za bolje učenje, bez uzrokovanja nepotrebnog, štetnog naprezanja očiju. Dr. Bates je zaključio da većina loših navika i komplikacija s vidom počinje kod školske djece. Djeca nesumnjivo imaju tendenciju biti znatiželjna i uvijek žele naučiti nove stvari. Međutim, kada se stvari konstantno i pretjerano bacaju pred njih, od njih se traži da spreme tone nezanimljivih informacija u svoje male umove zbog čega mozak teže radi i njihove oči doživljavaju veliki stres.
Isto tako, nove i nepoznate stvari uzrokuju stres kod očiju, jer ih djeca moraju pohraniti u svojoj memoriji. Svaki dan, djeca se fokusiraju na nove predmete – oni mogu i ne moraju biti zainteresirani za njih. Djeci se ne daje mogućnost da im se oči odmore. Točno tu Batesova metoda dolazi u igru.

Batesova metoda je vrlo praktična i laka. Bates je napravio veliku tablu na kojoj su se nalazili najčešći oblici i slova. Postavio je ovu tablu na zid ispred učionice. Zatim je uputio djecu da gledaju u tablu kad god su osjetili da uzimaju previše informacija ili da su pod velikim stresom. Bates je naposlijetku  otkrio da samo gledanjem u ovu tablu barem tri minute dnevno, naprezanje očiju nestane.
Batesova metoda je stavljena na korištenje u nekoliko škola na području New Yorka. Nastavnici su počeli primijećivati značajno poboljšanje vezano uz razinu koncentracije i akademski napredak kod djece. To je zbog toga što je gledanje u tablu uzrokovalo mirovanje njihovih očiju i nestanak naprezanja. Školski sustav New Yorka je nažalost utvrdio da Batesove tehnike odvlače pažnju i metoda se iskorijenila iz školskog sustava. No, Kina je jedina zemlja koja obrazuje svoje učenike za trening korekcije vida.
Batesova metoda nije samo za djecu, može je koristiti svatko, u bilo kojoj dobi. Ako želite, možete napraviti svoju vlastitu tablu za oči kao Bates i objesiti je u svom uredu. Gledajte izravno u tablu nekoliko puta dnevno, jednostavno da se uvjerite da se vaše oči odmaraju, i na taj način smanjite naprezanje očiju. Učenje kako trenirati svoje oči da se opuste neizbježno će vam pomoći u poboljšanju vida, prirodno – počevši sada, a i za ostatak vaše budućnosti.
Batesova metoda je nakon desetljeća ponovno iznesena i obnovljena, vezano uz nova istraživanja i tehnološki napredak, a sada je dostupna u programu pod nazivom Vid bez naočala.
Da biste dobili besplatan primjerak prvog poglavlja Dr. Batesove metode, kao i više informacija o prirodnom poboljšanju svog vida, i kako bi dobili ažuriranu verziju, posjetite http://www.improvevisionnaturally.com

 

Preuzeto iz: www.ezinearticles.com