stand_sajam

CROOPTA 2008

Osvrt na protekli sajam u Poreču…

U dvorani hotela Dijamant u Poreču 26. rujna u 8 sati je otvoren sajam optike CROOPTA 2008. Uz brojne izlagače sa područja Hrvatske, Slovenije, Poljske i Češke, predstavljen je po prvi put i naš web site Optike.com.

stand_sajam
Izlagački prostor na sajmu od Optike.com, e-lab.si i optike M iz Slovenije

svecana_vecera
Svečana večera u subotu 27. rujna u hotelu Dijamant

Sudeći prema iskustvu prisutnih izlagača, ove godine je posjećenost bila slabija nego prethodnih godina. Razlog tome je zasićenost dugogodišnjim forsiranjem prezentacije koja je na sajmu izgubila svoj prvotni smisao. Postavlja se pitanje uzročno-posljedične veze, tj. da je koncept organizacije pratio tijek poslovanja optičke industrije možda bi i izlagači imali više materijala za prezentaciju na ovom već tradicionalnom sajmu optike. Ovako smo ostali na odličnoj zabavi i dobrom druženju koje smo mogli organizirati i u Zagrebu, te time uštediti na putovanju.

Sajam je službeno zatvoren u nedjelju 28. rujna nakon podjele Certifikata kvalitete optičarima koji su prisustovali predavanjima tijekom godine u organizaciji HDOO-a.

Nakon zatvaranja nekako je svima ostao gorak okus u ustima. Da li kao posljedica dobre zabave nakon subotnje noći ili možda iz razloga što znaju da je taj provod trebala biti proslava kvalitetno zaključene promocije i poslovanja a nije to bila. To pitanje ostaje u zraku do iduće godine. RP