Google Glass naočale s dioptrijom

Google je na svojoj developerskoj konferenciji pokazao naočale koje se spajaju na dioptrijske…

Ekipa koja stoji iza Google Glass projekta ništa ne želi prepustiti slučaju. Ako ste mislili kako su Googleove pametne naočale sjajna stvar, ali su nespretne i neprilagođene za osobe koje nose naočale, prevarili ste se.

 

Google je na I/O 2013 konferenciji pokazao inačicu naočala koje se jednostavno spajaju na dioptrijske naočale, no nije rekao previše informacija o tome, osim što kaže da će korištenje osobama s dioptrijom biti jednostavno kao i onima koji imaju savršen vid.

Mada se to ne navodi, nekako imamo osjećaj da bi se moglo dogoditi da Google s proizvođačima naočala počne sklapati ugovore kako bi omogućio da se prilagođene dioptrijske naočale mogu kupovati u kompletima s Google Glass naočalama, što bi potpuno zaokružilo ponudu, jer bi mnogi sigurno radije željeli koristiti takav proizvod nego Google Glass s “klapnom” za pričvršćivanje na obične naočale.

Također nam nije jasno hoće li se ovaj sustav za spajanje na dioptrijske naočale prodavati u standardnom paketu ili će se raditi o posebnoj ponudi (proizvodu).

Preuzeto iz: www.vidi.hr