opti 2013 logo

Govorite li opti?

opti 2013 logoStručnjaci iz optičke industrije iz više od 60 zemalja posjetit će opti 2013, međunarodni sajam optike i dizajna, koji će se održati od 25. do 27. siječnja 2013. godine u Münchenu…

Mnogi izlagači se također pripremaju za veliki broj međunarodnih posjetitelja, kojih je svake godine sve više, a planiraju im se obraćati na štandovima na njihovom jeziku.

 

Kako tvrdi Oliver Kastalio, predsjednik Uprave Grupe Rodenstock, na Rodenstock štandu će se govoriti 15 jezika, od španjolskog i engleskog do kineskog. “Ne bi propustili opti sajam za sve na svijetu. To je najbolji početak za novu financijsku godinu.” Sajam nije samo idealna platforma za predstavljanje novih leća i naočala, nego i za upoznavanje međunarodnih partnera. “Njemačko tržište još uvijek predstavlja srž našeg poslovanja”, kaže Kastalio, “ali također vidimo ogroman potencijal u tržištima u nastajanju, na Bliskom i Dalekom istoku, u azijsko-pacifičkoj regiji te u Južnoj Americi. Čak razvijena tržišta u Europi predstavljaju pravu priliku za daljnji rast. “

 

Najmanje pet jezika (njemački, engleski, francuski, talijanski i nizozemski) će se govoriti na Marchon štandu. “Očekujemo mnogo međunarodnih posjetitelja na sajmu”, kaže dr. Tony Klijn. Brand menadžeri će doletjeti iz Italije kako bi na opti 2013 predstavili brandove i naučili više o potrebama optičara. Klijn također vjeruje da će sajam biti koristan za razmjenu informacija na međunarodnoj razini i raspravljanju o novim strategijama poslovanja. “Naši vodeći međunarodni menadžeri iz SAD-a, Italije i Nizozemske će biti na opti sajmu, jer smo svi svjesni koliko je njemačko tržište važno za našu tvrtku u međunarodnim okvirima.”

“Mi vidimo opti kao važnu platformu za stvaranje međunarodnih kontakta,” kaže predsjednik Lunor-a Ulrich Fux. Stoga, osim njemačkog, na njihovom štandu će se koristiti i engleski, francuski, turski i portugalski. “To je važno za našu tvrtku jer želimo izgraditi kontakte s distributerima u Turskoj i Portugalu.” Tvrtka trenutno ima prisutnost u 37 zemalja i planove za daljnji rast. “Jezične vještine naših zaposlenika stoga će biti korisne ne samo za brigu i komunikaciju naših međunarodnih kupaca na sajmu.”

U 2013.godini, Eschenbach Optik će proslaviti stogodišnjicu. Tvrtka, sa sjedištem u Nürnbergu, ima prisutnost preko zavisnih društava u Austriji, Švicarskoj, Nizozemskoj, Danskoj, Češkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Španjolskoj, Japanu i SAD-u, a ima i više od 30 trgovačkih partnera širom svijeta. Kao rezultat toga, njemački i engleski jezik će se govoriti na štandu Eschenbach Optik. Odjel izvoza će također koristiti francuski, talijanski i španjolski u razgovoru s kupcima u petak i subotu tijekom sajma.

OWP Brillen zaposlenici će ponuditi četiri jezika na njihovom štandu, tvrdi product manager Daniela Wenzl. Tvrtka sa sjedištem u Passau ima podružnice i distribucijske partnere u 48 zemalja diljem svijeta. “Na opti sajmu ćemo predstaviti naše nove kolekcije na njemačkom, engleskom, francuskom i poljskom. Također smo sretni što ćemo biti u mogućnosti komunicirati sa našim distributerima u spomenutim zemljama.”

Zaposlenici na Flair Modellbrillen opti štandu će govoriti tri službena jezika tvrtke; njemački, engleski i francuski, ali također će se koristiti i nizozemskim i španjolskim. “Naša tvrtka ima prisutnost u više od 50 zemalja i stoga ima jak međunarodni štih “, kaže Gunter Fink. Flair tvrtka će također koristiti vanjske prevoditelje na opti sajmu koji govore druge jezike, poput japanskog. To će značiti da Flair može komunicirati s distributerima na njihovom jeziku. To je važno jer tvrtka organizira veliki međunarodni sastanak na opti 2013 s gostima iz 20 zemalja. “Kao rezultat toga, Flair će pridonijeti isticanju međunarodnog statusa opti sajma “, kaže Fink.

Bilo na engleskom, španjolskom, francuskom, njemačkom, talijanskom, turskom, nizozemskom, portugalskom, poljskom, japanskom ili kineskom, između 25. i 27. siječnja 2013 oko 23.000 profesionalaca iz više od 60 zemalja uglavnom će govoriti o istoj stvari: o sajmu opti i prisutnim izlagačima.

Više informacija o opti: www.opti-munich.com