Italia Independent

Upoznajte Italia Independent, naočale za sunce baršunastog efekta koje su modni svijet pomele kao uragan…

Jedan od najuzbudljivijih i najinovativnijih brendova koji se pojavio u posljednjih nekoliko godina, Italia Independent svojim je sunčanim naočalama baršunastog efekta pomeo modni svijet poput uragana. Lansirali su ga početkom 2007. godine mladi nasljednik Fiatova carstva Lapo Elkann u suradnji s Giovannijem Accongiagiocom i Andreom Tessitorijem, u prestižno firentinskom butiku Luisa Via Roma, za vrijeme trajanja sajma Pitti Imagine, predstavivši prvi model sunčanih naočala u cijelosti izrađen od karbonskih vlakana, inspiriran hi-tech jedrilicom u vlasništvu Elkannove obitelji Agnelli. Već taj prvi model postao je predmetom kolekcionarskog obožavanja, a svi njihovi daljnji projekti samo su još dodatno učvršćivali kultnu poziciju ovog mladog brenda.

Filozofija Italia Independenta (I-I) temelji se na spoju prepoznatljive tradicionalne kvalitete „made in Italy” sa modernim tehnologijama i pristupu dizajnu, a osim kolekcija sunčanih naočala i dioptrijskih okvira, po kojima su danas najpoznatiji, razvijaju čitavu lifestyle filozofiju brenda suradnjama s najrazličitijim tvrtkama, specijaliziranima za pojedine proizvode. Tako su, primjerice, dosad surađivali sa slavnim talijanskim proizvođačem šešira Borsalino, proizvođačem satova Toywatch (limitiranom serijom naočala i satova s baršunastim efektom), tvrtkom Orciani specijaliziranom za modne dodatke od kože, luksuznim telefonima Vertu, kao i tvrtkom Smeg, za koju se redizajnirali njihov ikonički retro-hladnjak u jeans varijanti, ali i s mnogim drugima, često i u humanitarne svrhe.

Ipak, naočale su ono što definira samu srž brenda i ono zbog čega je ime Italia Independent danas poznato diljem svjetskih metropola. Njihove kolekcije sunčanih i dioptrijskih modela su sve od reda izrađene najnaprednijim suvremenim tehnologijama, pa tako hit-baršunaste kreacije uopće nisu prekrivene baršunom nego je posebna vrsta materijala laserski tretirana na način da se postigne meki, baršunasti efekt. Njihovi „špiglirani” modeli, jedinstveni po tome što ne reflektiraju samo stakla već i čitav okvir, nastaju posebnom tehnologijom raspršivanja metaliziranih molekula, a genijalnom inovativnošću bez daha ostavljaju i termosenzitivni modeli koji svoju tamnu boju okvira mijenjaju u grafičke uzorke kad su izloženi temperaturama većima od 30 C stupnjeva! Kako ni domaći obožavatelji ne bi bili izostavljeni iz ovog globalnog fenomena, pobrinuo se zagrebački Opto Centar u Vlaškoj ulici, kod kojih možete ekskluzivno kupiti gotovo sve modele iz najnovije I-I proljetno/ljetne kolekcije.

Osim bezbroj pojavljivanja u modnim editorijalima i na street-style blogovima, Italia Independent naočale prigrlili su i svjetski celebiritiji poput Lady Gage i Justina Biebera, a Karl Lagerfield ih doslovce ne skida s glave. Broj modela koje je dosad ponio opasno se približava njegovoj legendarnoj golemoj kolekciji iPoda. A od svog pojavljivanja na domaćem tržištu, prije doslovce samo nekoliko tjedana, naočale Italia Independent već su ugrabila i najutjecajnija imena domaće modne scene!

Preuzeto iz: Elle magazin, Autor: Saša Joka