Japanci napravili „Naočale za mršavljenje“!

Naočale koje čine svu hranu većom i ukusnijom…

Znanstvenici sa Sveučilišta u Tokiju ovog mjeseca predstavili su svoj novi izum. Riječ je o naočalama koje daju privid da je hrana koju jedete veća i ukusnija. Riječ je o posebnom pomagalu osmišljenom kako bi zavaralo i pomoglo u gubitku kilograma.

Njihova posebnost je u tome da dok ih nosite, slika koju vidite iskrivljava se uz pomoć ugrađene mini kamere pa sve što jedete izgleda veće. Također, zdrava hrana, koju mnogi ne smatraju ukusnom, dobiva i sasvim novi dojam – naočale putem posebnim cjevčica ispuštaju mirise i time našem mozgu šalju poruku kako jedemo nešto slasno.

Istraživanje o efikasnosti provedeno je i na ispitanicima pa su tako formirane dvije grupe – kontrolna i testna. Pokazalo se da su ispitanici pojeli u prosjeku 10 posto manje hrane dok su nosili naočale. Također, proveden je i test u kojem im se hrana prikazivala manja nego što je te su u tom slučaju pojeli čak 15 posto više hrane.

“Kako zavarati određena čula ili kako ih izgraditi koristeći računala vrlo je bitno istraživanje virtualne stvarnosti”, izjavio je voditelj projekta, znanstvenik Michitaka Hirose za AFP te dodao: “Stvarnost je u vašem mozgu”.

Pogledajte video

Preuzeto iz: www.index.hr