Kako pronaći idealne dioptrijske naočale?

Pri odabiru dioptrijskih naočala važno je obratiti pozornost na oblik lica i boje okvira kako bi savršeno pristajale uz lice…

Mnoge osobe koje imaju problema s vidom nošenje naočala smatraju ružnim i neprivlačnim. Međutim, vrijeme oskudnog izbora naočala već je davno iza nas. U samim počecima okviri su izgledali nezgrapno, ‘štreberski’ i bili su podosta teži od ovih koje danas nude optike.
Dakle, ukoliko ste se konačno ohrabrili i posjetili okulista koji vam je objasnio kako morate nositi naočale, ne oklijevajte i ne gurajte nalaz u donje ladice radnog stola, već se spremite za razgledavanje izloga kako biste pronašli one idealne.
Prilikom kupovine ne inzistirajte na ekskluzivnosti modela, već pažljivo razgledajte okvir koji mora biti napravljen od čvrstog, ali laganog materijala.
Sunčane naočale većina žena kupuje s obzirom na trend, no isto pravilo ne vrijedi i za dioptrijske naočale. U tom slučaju ne vrijedi trend, već to da
pravilo da na vašem licu izgledaju lijepo i skladno.

Osobama svijetlijeg tena pristaju okviri nježnijih boja
Važno je obratiti pozornost na ten. Naime, osobama svijetle puti uglavnom ne odgovaraju bezbojne ili crne naočale, dok im više pristaju ljubičasti, plavkasti i crveni okviri. Osobe koje vole nanositi veću količinu šminke svakako bi trebale izbjeći kupovinu bezbojnih ili svjetlijih okvira.
Osobama koje imaju usko lice najviše ‘leže’ četvrtaste ili ‘mačkaste’ naočale, ali im nerijetko odgovara i većina drugih oblika okvira. Ako imate uže lice, svakako pripazite da okvir ne bude širi nego li je potrebno. Osobama s ovalnim licem odgovara četvrtasti oblik naočala, te je veoma bitno da mjesta gdje se nalaze stakla ne dodiruju obraz i da se ne usijecaju u slijepoočnice.
Na četvrtastom licu na kojem je naglašena vilica najbolje izgledaju četvrtaste naočale, ali i one koje imaju zadebljanu gornju ivicu.

Preuzeto iz: www.javno.hr