lasik or cont lenses

Lasik može biti sigurniji od kontaktnih leća

lasik or cont lensesPrije sedam godina, široko rasprostranjeno vjerovanje da je nošenje kontaktnih leće sigurnije od laserskog skidanja dioptrije počinje se osporavati…
Vodeći oftalmolozi dokazuju da kod korisnika kontaktnih leća postoji više šanse da se razviju komplikacije koje dovode do gubitka vida tijekom vremena nego kod osoba koje skinu dioptriju laserskim putem. Tada su provedena istraživanja i zaključeno je da se pri svakodnevnom nošenju kontaktnih leća preko 30 godina javlja neki vid infekcije oka u 1% slučajeva, a u 0,05% slučajeva se javlja gubitak vida.
Istraživači su izračunali da se značajan gubitak vida uslijed LASIK operacije javlja u 0,01% slučajeva. Tada su rezultate svog istraživanja javno objavili uz obrazloženje da ne treba samo pretpostaviti da su kontaktne leće sigurnija.
To je bilo točno u jednom trenutku, ali za prosječnog čoveka to sigurno više nije slučaj. Dokazano je da LASIK može biti sigurniji od kontaktnih leća.
Dakle, ukoliko nosite kontaktne leće savjet je da dobro razmislite šta je najbolje za vaš vid u budućnosti. Danas se milijun ljudi širom svijeta podvrgava laserskoj korekciji vida.

Preuzeto iz: www.oci.rs