Misteriozno veliko oko nađeno na plaži

 

Na plaži u južnoj Floridi isplivalo je gigantsko oko, za koje se vjeruje da pripada  divovskoj lignji iz oceana…

 

Ogromna, plava očna jabučica vjerovatno pripada ili divovskog lignji iz dubokih mora ili velikoj sabljarci, izjavila je Heather Bracken-Grissom, asistentica profesorica na morskom znanstvenom programu Floridskog Međunarodnog Sveučilišta u Miamiju.

 

Prolaznik je našao jabučicu jedno jutro dok se šetao Pompano plažom, sjeverno od Fort Lauderdale-a. Odmah je kontaktirao državne dužnosnike zadužene za biljni i životinjski svijet, koji su preuzeli ogromno oko.

Kada su se slike pojavile na internetu u četvrtak, Bracken-Grissom kaže kako je odmah počela pričati s kolegama.

“Kad god se dogodi da nešto neobično i zanimljivo ispliva na plažu, okupira svačiju pažnju,” rekla je.

Profesorica je zajedno s kolegama zaključila da je leća i zjenica očne jabučice slična onoj od lignje koja živi u dubokim morima. Istaknula je da jabučica te lignje može biti veličine nogometne lopte i lako se može odvojiti od ostatka tijela.

Misterij vjerojatno neće biti riješen dok ne završe testiranja na očnoj jabučici na Floridskom istraživačkom insitutu za ribarstvo i floru i faunu u St. Petersburgu.

“Biti će vrlo zanimljivo vidjeti što genetska analiza pokaže,” rekla je Bracken-Grissom.

Dodala je se vijest o divovskoj očnoj jabučici brzo proširila pa ju je čak i rodbina iz Kalifornije zvala želeći znati njezino mišljenje.

“Javnost se jako uzbudi nakon ovakvih vijesti jer se počne razmišljati o svim misterijima koje ocean krije”, rekla je.

Preuzeto iz: www.news.yahoo.com