Nošenje naočala: činjenice i zablude

Možda ste nešto čuli kad ste bili mlađi i niste znali bolje, ili vam svi tvrde da je nešto istina iako vam je u to teško povjerovati. Ovo su najčešće zablude o nošenju naočala…

Kad jednom počnete nositi naočale, nosite ih zauvijek: ZABLUDA

Dioptrijske naočale ispravljaju vaš vid. Svakodnevne obaveze postaju lakše kad sve vidite čisto. Ne nosite naočale jer ste ovisni o njima, nego jer vam ispravljaju refrakcijske greške vida.

Nošenje naočala će pogoršati vaše probleme s vidom: ZABLUDA

Naočale su pomoć za poboljšanje vida. Neće vam stvarati dodati probleme s vidom. Naš se vid prirodno pogoršava s godinama, stoga nemojte kriviti naočale ako vam dioptrija i dalje raste. Redovita kontrola očiju pomoći će identificirati problem, a ispravne naočale će vam osigurati jasan vid.

Nošenje tuđih naočala kvari vid: ČINJENICA

Baš kao i većina osobnih stvari koje posjedujemo, dioptrijske naočale nisu namijenjene dijeljenju. Ako nosite pogrešne dioptrijske naočale dulje vrijeme mogu vam uzrokovati glavobolje i mučninu. Obavite pregled vida i odredite ispravnu dioptriju za vaše oči.

Gotove naočale za čitanje mogu riješiti vaš problem s vidom: ZABLUDA

Naočale za čitanje kupljene u trgovini nisu prilagođene za nositelja, uglavnom zato što su dioptrije na obe naočalne leće jednake. Većina ljudi s problemima vida imaju različite dioptrije za svako oko. Glavobolja, naprezanje očiju, pa čak i mučnina mogu biti posljedica nošenja naočala za čitanje koje nisu prilagođene vašoj dioptriji.

www.thestandard.com.ph