Održana 1. Optometrijska konferencija

Početkom mjeseca održana I. Optometrijska konferencija u Opatiji…

Pomoćnik ministra znanosti obrazovanja i športa prof.dr.sc. Saša Zelenika otvorio je 1. optometrijsku konferenciju srednje i jugoistočne Europe – OCCSEE 2012. U organizaciji Veleučilišta Velika Gorica u Opatiji od 1. do 3. lipnja 2012. godine na I. optometrijskoj konferenciji srednje i jugoistočne Europe okupilo se preko 400 sudionika iz 19 zemalja Europe.

 

 

Po prvi puta u Europi na jednom mjestu okupili su se stručnjaci iz područja očne optike, optometrije i oftalmologije. Konferencija je organizirana s ciljem jačanja nove struke na ovom području Europe – optometrije.

Radi se o struci koja podrazumijeva optičku korekciju refrakcijskih i drugih anomalija oka, određivanje i primjenu potrebnih naočala, kontaktnih leća i ostalih pomagala za poboljšanje vida, prepoznavanje anomalija vidnog sustava, ergonomiju gledanja, savjetovanje o pravilnoj uporabi naočala i kontaktnih leća te ostalih pomagala za vid. Važno je pri tome napomenuti da svaki student koji završi ovaj studij odmah pronađe posao, a na Zavodu zapošljavanje nema niti jednog nezaposlenog optometrista.

Preuzeto iz: www.facebook.com