opti ’12 – Izvještaj sa sajma

Sajam opti ’12 u Münchenu obilježio početak nove godine u optičkoj branši…

 

 

Najbolji u području vida

• Visoka razina prihvaćanja cjelokupnog koncepta sajma

• Od tehnologije do dizajna: Svjetske premijere na početku godine

• opti ima sve veći ugled u određivanju tempa iduće godine

 

Ovaj sajam je veliki početak nove godine poslovanja u području optike i vidnih pomagala, a već je posebno istaknut u optičkom kalendaru: opti ’12 u Münchenu, između 13. i 15. siječnja 2012. Više od 450 izlagača iz 27 zemalja i 23.000 posjetitelja iz Njemačke i inozemstva okupili su se ovdje kako bi proslavili sve ono najbolje za vid. Raspoloženje među sudionicima je bilo izvrsno, moglo se čuti mnogo vrijednih informacija, a redovi za naručivanje su se punili jako brzo – u sve četiri potpuno ispunjene izložbene dvorane.

Gotovo 90 posto (2011: 84,1 posto) anketiranih posjetitelja ocijenilo je opti ’12 kao “dobar do vrlo dobar.” Istraživanje je pokazalo da su posjetitelji osobito zadovoljni širinom i dubinom raspona izložbi na sajmu. Od posebnog interesa u ovoj godini bili su odjeli za okvire, optičke leće i kontaktne leće. Također, sve više i više proizvođača odabire opti ’12 kao idealno mjesto, na početku godine, na kojem će predstaviti svoje nove kolekcije sunčanih naočala tržištu. “S novim izlagačima i dizajnerima iz Njemačke i inozemstva – uključujući i one iz Japana i SAD-a – opti je dodatno naglasio svoju izvrsnost u modnim trendovima i dizajnu te proširio svoju međunarodnu pokrivenost”, rekao je Dieter Dohr, direktor i predsjednik GHM, Gesellschaft für Handwerksmessen mbH, tvrtke koja organizira opti sajam. Posjetitelji su također bili oduševljeni s ovom novosti: 84,3 posto ih je opisalo međunarodnu pokrivenost sajma kao “dobru do izvrsne”.

“Opti ’12 dodatno obogaćuje svoju reputaciju kao sajam koji nameće tempo za iduću godinu. Sve više tvrtki prilagođava svoje proizvodne cikluse sajmu opti, koji koriste kao idealno mjesto za prezentiranje inovacija i novih modela, “nastavio je Dieter Dohr. “To je najjači sajam na početku godine, djeluje kao vodič I nudi orijentaciju po pitanju tehnologije i dizajna u novoj godini. “Ove godine također, cijeli međunarodni sektor je željno iščekivao ovaj sajam u Münchenu, gdje je toliko zbirki, modela i tehnologije doživjelo svoju svjetsku premijeru. A mnogi od izlagača u odjelima za isprobavanje su pokazali kako najbolje izložiti nove modele. Na opti ’12 sajmu su predstavili svoje nove koncepte i, svojom kreativnošću, značajno doprinijeli uspješnom vizualnom ugođaju na sajmu.

Prema sveukupnim rezultatima ankete tvrtke su zadovoljne s većim brojem narudžba nego prošle godine. Također, bili su primjetno zadovoljniji s sve većim interesom optičara iz inozemstva za njihove proizvode. Optimus je novost ove godine, opuštajuće druženje u Hofbräuhausu, vjerojatno najpoznatijoj pivnici na svijetu, koja se nalazi u samom srcu Münchena. Ovdje su izlagači i posjetitelji imali još jednu priliku za razgovor, ovaj put izvan izložbenih prostora. Komentirajući večer, Thomas Truckenbrod, predsjednik Zentralverband der Augenoptiker (ZVA), je rekao: “Optimus je ispunio sva očekivanja. Bila je to optimalna večer i pravi vrhunac u organizaciji opti ’12. ” Dodaje: “Štand ZVA je stalno bio zaposlen i dobili smo prilku osjetiti optimizam naših kolega za 2012. Nakon što će nadamo se biti uspješna 2012, opti ’13 će biti apsolutni ‘must’ za svakoga u branši. ” Također pozitivan u svojim komentarima o sajmu je bio i Josef May, predsjednik udruge sektora SPECTARIS: “Što još reći o opti ’12?  Kroz sva tri dana sajma, mogle su se čuti samo pohvale sa svih strana dvorane. Svi možemo zaključiti da je događaj bio vrlo zadovoljavajući. Posao je bio dobar, atmosfera je iznova bila odlična, organizacijska strana nekomplicirana i naravno tu je i daljnji porast broja posjetitelja iz inozemstva – nakon teških vremena u drugoj polovici 2011, ulazimo u novu godinu s vjetrom u leđima nakon opti ’12 “, rekao je May.

Mišljenja o gospodarskoj situaciji su nepromijenjena. Prema istraživanju, posjetitelji optimistično gledaju na budućnost. Kao i prošle godine, više od polovice ispitanih opisalo je situaciju kao “dobra do izvrsna”. Sljedeći opti sajam će se održati od 25. do 27. siječnja 2013. u Münchenu.


Press kontakt:

Dr. Patrik Hof, voditelj tiska i odnosa s javnošću

Andreas Ritter, kordinator tiska i odnosa s javnošću

T +49 (0) 89 9 49 55-164

F +49 (0) 89 9 49 55-169

ritter@ghm.de

www.opti-munich.com