opti 2013 logo

Opti 2013 – završno izvješće

opti 2013 logoSvježi poticaj za optičku industriju…

opti je događaj koji u velikom stilu započinje novu godinu za međunarodnu optičku industriju. Na ovogodišnjem događaju u Münchenu, preko 23.200 profesionalaca iz industrije došlo je iz više od 70 zemalja otkriti najnovije proizvode i trendove izlagača, iskusiti brojne svjetske premijere i upiti odličnu atmosferu.

 

Čak i prije nego što su se vrata otvorila, činilo se da će opti 2013 biti još jedan uspjeh. Broj izlagača u odnosu na prošlu godinu ponovno je porastao, kao i niz zemalja iz kojih su došli. “opti postaje sve važniji na međunarodnoj razini”, rekao je Dieter Dohr, izvršni direktor i predsjednik GHM-a (Gesellschaft für Handwerksmessen mbH). “Sve više tvrtki vide događaj u Münchenu kao priliku da prošire svoju međunarodnu klijentelu. Naravno, optičari također profitiraju od svega ovoga – što je veći izbor proizvoda u ponudi, veći je i izbor za sastavljanje vlastite palete . ” Industrijski stručnjaci iz više od 70 zemalja bili su zapanjeni asortimanom proizvoda koje su ponudili čak 491 izlagač u četiri rasprodane dvorane.
Posjetitelji su ponovno nagradili sajam visokim ocjenama. Više od 90% ispitanika ocijenilo je opti 2013 kao “dobar do vrlo dobar”. Prema rezultatima ankete posjetitelja, presudan faktor u tom uspjehu je bio sveobuhvatan i širok asortiman proizvoda u ponudi, kao i činjenica da je izloženo toliko novih proizvoda. “opti se etablirao kao platforma za lansiranje novih proizvoda na početku godine”, objasnio je Dohr. “Vrijeme kada se opti održava savršeno je za predstavljanje noviteta.” To je razlog zašto sve više tvrtki koristi sajmove da predstave svoje najnovije proizvode za nadolazeću sezonu. Tako su se na ovogodišnjem opti-ju kao i svake godine prezentirali dioptrijski okviri i sunčane naočale za ljeto, sportske naočale i ski naočale za 2013./2014. sezonu. Asortiman proizvoda na štandovima privlači kupce iz cijelog svijeta. Više od tri četvrtine ispitanika izjavilo je da naručuju proizvode na ovom sajmu. Štoviše, mnogi posjetitelji su donositelji odluka za specijalističke optičke tvrtke.

“opti 2013 bio je vrlo dobro posjećen,” izjavio je Thomas Truckenbrod, predsjednik Središnjeg saveza oftalmoloških optičara i optometrista (ZVA). “Sajam u Münchenu je postao najvažniji događaj za našu industriju. Kombinacija opsežnih informacija, novih proizvoda i tehnologija, kao i prilika za susret drugih profesionalaca iz industrije, sajam je upravo zbog toga tako uspješan”, rekao je predsjednik ZVA. “opti 2013 ponovno je uspio ponuditi sve navedeno u impresivnom stilu.”

Reakcija Josefa Maya, predsjednika SPECTARIS-a, njemačke udruge optičke industrije, bila je također vrlo pozitivna:! “Još jednom, bilo je odlično! Događaj je u potpunosti bio rezerviran, prolazi i štandovi su bili puni ljudi sa narudžbenim nalozima, tako da su izlagači bili vrlo sretni. Umjesto krize, optička industrija je izgleda spremna uživati u svježem poticaju ponovno ove godine “, rekao je May. “Nadamo se da su naši kupci otputovali doma sa malo proljeća u svom koraku i da će se za optičku industriju 2013 zabilježiti pristojan rast iznad prosjeka. Čini se da će ova godina biti godina kontaktnih leća i mnogostrukih okvira . Htio bih čestitati GHM momčadi na njihovoj izvrsnoj organizaciji, koja je bila usredotočena na kupce i strateški razvoj opti-ja, opet. ”

Osim njemačkih i međunarodnih optičara, sve više naučnika i studenata koriste opti da bi dobili detaljan pregled tržišta. Posjetili su sajam kako bi dobili informacije o karijerama i naprednim mogućnostima usavršavanja u industriji te stekli uvid u budućnost optičke industrije. Također su dobili priliku upiti nevjerojatnu atmosferu na opti 2013. Sljedeći opti održat će se od 10.-12. siječnja 2014.

Kontakt:
GHM Gesellschaft für Handwerksmessen mbH
Willy-Brandt-Allee 1, 81829 München
T +49 (0)89 9 49 55-161      , F +49 (0)89 9 49 55-169,
schmidt@ghm.de, www.opti-munich.com
Uprava:
Dieter Dohr (izvršni direktor i predsjednik), Klaus Plaschka, Klaus Dittrich
Aufsichtsratsvorsitzender:
Heinrich Traublinger, MdL a.D.
Commercial register Munich HR 40217