naslovna opti

opti 2014. – izvještaj sa sajma

naslovna optiVeliki uspjeh za optičku industriju: preko 24 000 posjetitelja iz više od 80 zemalja na ovogodišnjem opti-ju pretvorili su ovaj sajam u međunarodno sastajalište za cijelu industriju. Više od 500 izlagača iz 34 zemlje izložili su ovdje u Münchenu svoje kolekcije i inovativne proizvode, od kojih su mnogi imali i svoju svjetsku premijeru.

opti koristi svoju vodeću poziciju u međunarodnom kalendaru sajmova. “U Münchenu su izlagači i posjetitelji krenuli u novu godinu sa vodeće pozicije” , rekao je Dieter Dohr, predsjednik upravnog odbora GHM-a Gesellschaft für Handwerksmessen mbH . Sajam , koji se održava svake godine u siječnju, idealan je početak za novu godinu u optičkoj industriji, koja cijeni visoku kvalitetu, široku paletu proizvoda u ponudi, kao i živu i uzbudljivu atmosferu sajma. ” Koncentriran , kompaktan, učinkovit i društven “, tako Dohr opisuje opti. “U Münchenu, najpopularnije tvrtke iz svih dijelova optičke industrije izlažu svoje kolekcije naočalnih okvira i leća, kontaktnih leća pa sve do tehničke opreme, dizajna i namještenja optičkih trgovina. “

     

Uspjesi proteklih godina i širina asortimana privukli su pozornost i znatiželju posjetitelja daleko izvan granica Njemačke i Europe. Na taj način, u 2014. godini, opti je bio u mogućnosti povećati broj posjetitelja kao i različitost nacionalnosti. Istovremeno ,istraživanje dokazuje još jednom zadovoljstvo asortimanom izlagača – 94 % od svih posjetitelja ocijenilo je opti kao dobar ili vrlo dobar. Organizacija sajma je također dobila vrhunske ocjene. Štoviše, potraga za novitetima bio je prioritet za više od 90% stručnih posjetitelja ovoga puta – i oni su našli ono što su tražili: brojni izlagači iskoristili su početak godine da predstave svoje nove kolekcije i inovativne proizvode u području dizajna i tehnologije na upravo na opti sajmu.

     

Za voditelja sajma, Dietera Dohra, broj izlagača i posjetitelja jasan je iskaz u korist održavanja opti sajma odmah na početku godine. I ove godine subota je bila najposjećeniji dan, a petak drugi najposjećeniji, koji je također doživio veći broj posjetitelja u odnosu na prošle godine.

Unatoč većem broju ukupnih posjetitelja, za Dohra nisu samo brojke zaslužne za uspjeh sajma . “Pravi posjetitelji moraju doći”, naglašava. ” To je posebna atmosfera i uzbuđenje, koje stvaraju izlagači i posjetitelji i time čine opti događajem koji nitko ne želi propustiti. “opti je dom industrije: “Tko god sudjeluje, pripada industriji. “

“Optička industrija dobiva dosta podrške od opti sajma i veseli je dobar start u novu godinu”, kaže Josef May, predsjednik udruge industrije SPECTARIS . “Većina izlagača vrlo su zadovoljni zaprimanjem naloga i brojem posjetitelja na štandovima . Što se tiče internacionalizacije, sajam je još jednom napredovao – u petak su već bili prepuni koridori sajma i štandovi. Osim toga, atmosfera je još jednom bila izvrsna. Sada se samo nadamo da je ispred nas dobra i uspješna godina s porastom kupovine u optičkoj industriji i da možemo zajedno nositi ovaj entuzijazam i u komunikaciji sa krajnjim potrošačem.
“Još jednom, odmah na početku godine opti je dokazao da je zadovoljio ukus posjetitelja sa svojim raznovrsnim i suvremenim informacijama , novim idejama, proizvodima, ali se pokazao i kao važno mjesto sastajališta za cijelu optičku industriju” , kaže Thomas Truckenbrod, predsjednik Središnjeg saveza optičara . “Ovu ponudu ne prihvaćaju samo njemački optičari. Dobro raspoloženje izlagača također vodi uspjehu opti sajma. Zadovoljan sam što dijalog unutar industrije funkcionira i nadam se da će se dobra atmosfera i uspjeh opti sajma odraziti na poslovanje optičara u narednim mjesecima ove godine. “

      

 

Sljedeći opti održati će se još jednom u drugom tjednu siječnja – od 8. do 10. siječnja 2015. godine (od četvrtka do subote) .