opti 2019.: Male leće, veliki potencijal

Kada optičari pametno upravljaju s njima, kontaktne leće im nude dobar dodatni posao. opti u Münchenu će pokazati kako se to radi…

Osim predstavljanja novih proizvoda od izlagača, posjetiteljima se nudi mogućnost da prošire svoje znanje, primjerice kroz niz predavanja “Lust auf kontaktlinsen” (“Fokus na kontaktne leće”), koje organizira udruga za kontaktne leće SPECTARIS na forumu opti.

Broj ljudi koji nose kontaktne leće raste u cijeloj Europi, ali postoje znatne razlike u broju korisnika od zemlje do zemlje. Stoga je očito da potencijal minijaturnih vizualnih pomagala još nije u potpunosti iskorišten na mnogim mjestima. opti, koji se održava u Münchenu od 25. do 27. siječnja 2019., predstavlja idealno mjesto susreta za optičare i specijaliste kontaktnih leća kako bi naučili više i poboljšali svoje vještine na ovom području. Također, bit će prisutan velik broj predstavnika globalnih tržišnih lidera i značajnih proizvođača kontaktnih leća, proizvoda za njegu, uređaja za mjerenje očiju i postavljanje kontaktnih leća, kao i pružatelja pomoćnog pribora.

“Na sajmu opti proizvođači predstavljaju svoje inovacije, a posjetitelji se mogu povezati s izlagačima, razmjenjivati ideje s kolegama i proširiti svoje znanje”, kaže dr. Stefan Bandlitz, specijalist za kontaktne leće, predavač na “Höhere Fachschule für Augenoptik Köln” u Kölnu i redoviti gost na opti-ju. Jedna stvar koju nudi predavanje i diskusijska serija “Lust auf kontaktlinsen” u dvorani C4, prilika je za posjetitelje da se dodatno obrazuju. Odvija se tijekom sva tri dana sajma, a svaki dan je fokus na drugoj temi: uspješno upravljanje kratkovidnošću s kontaktnim lećama (petak), industrijski impulsi za kontaktne leće (subota) i profesionalni nadzor nad lećama (nedjelja). Sva predavanja na forumu opti će istovremeno biti interpretirana na engleskom.

 

 

Bilo da se radi o kontaktnim lećama koje su tvrde, meke, dnevne, tjedne, mjesečne, godišnje ili posebno dizajnirane za ispravljanje specifičnih oštećenja vida; asortiman proizvoda je raznolik i inovativni kapacitet industrije je ogroman. Jedna je stvar sigurna da gotovo svatko tko ima neispravan vid može imati koristi od kontaktnih leća. Orto-K leće i posebne mekane leće čak i omogućuju usporavanje napredovanja kratkovidnosti. Svatko tko može informirati svoje kupce s ovakvim činjenicama i dati im odgovarajući savjet je u prednostima pred konkurencijom. “Svako je oko jedinstveno. Stoga se kontaktne leće moraju individualno odabrati, profesionalno prilagođavati i redovito pregledavati za svakog nositelja “, objašnjava dr. Stefan Bandlitz. Opti je također idealno mjesto za informiranje u ovom području jer će ovdje biti prisutni vodeći proizvođači u refrakcijskoj i dijagnostičkoj oftalmologiji, poput firma Oculus, Zeiss, bon Optic i mnogih drugih.

Ove godine, put do mjesta gdje su kontaktne leće je čak i kraći. Novi sjeveroistočni ulaz vas vodi izravno u novu dvoranu C6 gdje je fokus na kontaktnim lećama, dodacima za kontaktne leće i naočalama. Dvorana C5 predstavlja veliku paletu proizvoda i usluga za refrakciju i dijagnostiku. Trenutno (od listopada 2018.) oko 50 izlagača specijaliziranih za kontaktne leće bit će prisutni na opti 2019.; uključujući Alcon, CooperVision, Bausch + Lomb, Hecht, Menicon, MPG & E i Wöhlk. Osim toga, izlagači će predstaviti mjerne uređaje za prilagođavanje leća. Posjetitelji mogu pronaći sve izlagače na online katalogu opti 2019. na www.opti.de/catalogue.

  

O opti

Opti se održava početkom svake godine na Fairgroundu Messe München-u. Kao međunarodni sajam za optiku i dizajn predstavlja cjelokupni spektar optike u rasponu od okvira, oftalmoloških leća, kontaktnih leća i proizvoda za slabovidnost do uređenja optičkih trgovina, tehničke opreme i uređaja. To čini opti izvrsnom platformom za premijeru proizvoda od strane međunarodnih lidera na tržištu i start-up tvrtki podjednako. Od 2008. sajam vodi GHM Gesellschaft für Handwerksmessen mbH. Od tada je opti u konstantnom rastu. Sajam je prvi put održan 1998. godine.

www.opti.de