Opti u novom ruhu

Međunarodni sajam optike i dizajna opti održat će se od 15. do 17. siječnja 2016. godine u Münchenu…

Tri novosti, jedan novi prostor – dvorana C1 koja se prostire na oko 1.800 četvornih metara osvanuti će u potpuno novom ruhu! !HOT prostor će biti novi središnji dio dvorane, drugi dom za nezavisne i modne brendove. Opti boksevi, koji će se preseliti iz dvorane C4 u dvoranu C1, su središte fokusa u ovom dijelu. Broj Opti bokseva je također novost. U 2016. će se povećati sa 12 na 16. !HOT prostor će sadržavati nacionalne i međunarodne brendove. Od 15. do 17. siječnja 2016. pripremite se za spektakularnu premijeru potpuno nove dvorane C1.

!HOT je novi prostor u dvorani C1

Kratica HOT stoji za Home of Optic Talent (dom za talente u očnoj optici). Talent u ovom smislu manje predstavlja drevno grčko značenje za težinu i novčanu jedinicu (“tálanton”), a više se može povezati s Oxfordovom definicijom, odnosno talent ima “prirodni kapacitet za uspjeh u nekom od mentalnih ili fizičkih sposobnosti.” A talenti u području očne optike će pronaći svoj novi dom na opti sajmu.

Grafik2

Dizajneri i proizvođači nezavisnih i modnih brendova predstavit će svoje proizvode u tzv. !HOT prostoru. “S novim !HOT prostorom konačno smo implementirali dugo željeni spoj s dizajnom u dvorani C4. S obzirom na oko 95 posto ponovljenih aplikacija YES! tvrtki, te veću potražnju novih brendova na godišnjoj razini, odlučili smo stvoriti ovaj novi prostor” kaže Bettina Reiter, voditeljica projekta sajma opti. ” Osim postojećeg 2009 YES! prostora u dvorani C4, drugo, novo tržište će se upoznati s !HOT prostorom. Nezavisni i modni brendovi od svjetski poznatih do onih s velikim potencijalom za uspjeh, pa čak i samo početnici u biznisu, moći će se predstaviti na ovom prostoru. Osim toga, !HOT i YES! brendovi su braća i sestre po duhu. To je zbog činjenice da svi okviri izloženi u ta dva prostora predstavljaju neovisnost, rukotvorstvo i filozofsku mješavinu oblika, stilova i funkcija, kao i samog dizajnera koji može predstaviti proizvod sa svojim imenom. ” U 2016.-oj Walk of Frame će ponovno djelovati kao poveznica između !HOT prostora i dugogodišnjih poznatih brendova u dvorani C1 poput Safilo, Marchon, EBM, ili Michael Pachleitner Group. Dugi panel će biti središnje događanje za komunikaciju i razmjenu između posjetitelja. Uz sve to, Opti noviteti će plutati u kristalnim kuglama iznad glava posjetitelja.

Redizajn dvorane C1 popraćen je preseljenjem Opti bokseva iz dvorane C4 na !HOT prostor. U 2016., više prostora bit će dostupno za dizajnerske pop zvijezde budućnosti. Dok se dosad samo dvanaest start-up tvrtki moglo prijaviti na priželjkivana mjesta na sajmu, ove godine njih ukupno 16 pridošlica će se po prvi puta predstaviti od 15. do 17. siječnja, 2016. Elegantani, moderni, orginalnog vlastitog stila – takve bokseve na Optiju mogu očekivati posjetitelji u 2016.-oj.  Opremljeni su s mnogo drva, lusterom, dizajnerskim stolicama ili svjetlećim vitrinama za okvire. Kriteriji prijave za OPTI bokseve ostaju nepromijenjeni. Prema tome, prijava je moguća samo start-up tvrtkama osnovanima nakon 1. siječnja 2013. godine.

 

PR kontakt: Dr. Patrik Hof, voditelj za medije

T +49 89 189 149 160

F +49 89 189 149 169

 presse@ghm.de

 www.opti.de