Oštar vid u 10 minuta

U Poliklinici Svjetlost od 01. veljače 2010. godine studenti uz predočenje indeksa ostvaruju popust od 50% na operaciju laserskog skidanja dioptrije…

U Poliklinici Svjetlost od 01. veljače 2010. godine studenti uz predočenje indeksa ostvaruju popust od 50% na operaciju laserskog skidanja dioptrije. Ova akcija traje do kraja 2010. godine i popust vrijedi za studente iz Republike Hrvatske i za studente iz inozemstva.

Lasersko skidanje dioptrije najpogodnije je za osobe između 18 i 45 godina s dioptrijama od -10.0 do +5.0, odnosno do ±5.0 cilindara astigmatizma što znači da je danas moguće operirati oko 95% osoba.

U Poliklinici Svjetlost, koja se prva u Hrvatskoj počela baviti laserskim skidanjem dioptrije prije 11 godina i do sada je operirala preko 6000 očiju, zahvat se obavlja pomoću dva lasera. Prvi FEMTOSECOND laser priprema oko za djelovanje EXCIMER LASERA koji skida dioptriju.

Zahvat je potpuno bezbolan, a dosegao je najviši faktor sigurnosti zbog čega je i odobrena ova vrsta operacije na astronautima i pilotima.

Zahvati se izvode uz pomoć anestezije kapljicama i potpuno su bezbolni, te traju oko 10 minuta. Izvode se ambulantno i pola sata nakon zahvata pacijenti su u mogućnosti ići kući. Postoperativni oporavak je oko 2-3 dana, s time da prvo veliko poboljšanje vida nastupa već nekoliko sati nakon zahvata kada pacijenti shvate da vide predmete oko sebe koje godinama nisu vidjeli bez naočala.

Poliklinika Svjetlost je jedina ustanova u jugoistočnoj Europi koja je u mogućnosti pružiti gotovo svim osobama koje nose naočale, bez obzira na dob, mogućnost skidanja dioptrije. Zahvati koje izvodimo su i danas mnogim ustanovama na svijetu nedostižan zlatni standard.

Preuzeto iz: www.net.hr