Persol Roadster Edition: Sunčane naočale u čast auto-utrka

Talijanski brand Persol svojom novom i unikatnom kolekcijom naočala nazvanom Roadster Edition odao je počast svijetu auto-utrka…

 

Persol Roadster Edition posvećen je herojima na četiri kotača, majstorima za volanom čije su legendarne vještine otvorile nepregledne horizonte i pokazale svijetu što znači voziti sa stilom. Posveta je to prvim vozačima, pravim džentlmenima i epskim utrkama iz ranih 1900-ih godina koje su držale oči cijelog svijeta na teškim i nepristupačnim stazama, čije su ciljne ravnine često izgledale nedostižno.

Strast, emocije i tradicija, vrijednosti su koji dijele Persol i Roadster, legendarni model sportskog automobila koji je dominirao utrkama početkom 1900-ih godina. Intuicija, genijalnost, inovacija i kvaliteta, bili su osnovni principi tih pionirskih godina, a u duelima vitezova na četiri kotača, Roadsteri su u to vrijeme postizali brzinu do 160 km/h na ravnim stazama. Prve su se utrke održavale na zavojitim cestama po Italiji i Francuskoj, a hrabrost i neustrašivost određivale su pobjednika. Zbog ovih ekstremnih utrki gdje su velike brzine, oštri zavoji i genijalni manevri bili uobičajena pojava, vozači su s pravom postajali legende svoga vremena.

                      

 

Kolekcija Persol Roadster Edition nudi dva modela naočala, Roadster GT i TF, bezvremenskog aviator oblika. Inspiracija Roadsterom vidljiva je u samoj silueti ovih modela i u njihovim detaljima kao što su sitne metalne zakovice na vrhu naočala, preuzete direktno s haube Roadstera, legendarni Persolov Meflecto sistem sa zaobljenim cilindrima po uzoru na automobilske ventile i posebni rešetkasti detalji na završecima ručkica za povećanu udobnost, koji podsjećaju na hladnjak automobila. Ono što ove naočale čini savršenim za vožnju su i njihove polarizirane i fotokromatske leće koje ne samo da smanjuju odbljesak, nego se i zatamnjuju ovisno o jačini svjetla. Svaki od ova dva modela dostupan je u 5 različitih boja.

Preuzeto iz: www.cromoda.com