Poznati isprobali nove seksi sunčane naočale iz kolekcije Ghetaldus Vintage

Jučer je u Zagrebu predstavljena prva kolekcija sunčanih naočala Ghetaldus Vintage nastala pod kreativnim vodstvom modne dizajnerice Anamarije Brkić (A’marie) i kreativnog genijalca Maura Massarotta…

Ghetaldus ovih dana predstavlja reizdanje svojih kultnih modela sunčanih naočala pod nazivom Ghetaldus Vintage sezona 2013. Originalni modeli sunčanih naočala iz 1960-ih do 1980-ih godina, pod kreativnim vodstvom modne dizajnerice Anamarije Brkić (A’Marie) i kreativnog genijalca Maura Massarotta (Sheriff&Cherry), dobili su osuvremenjeni izgled minimalnim ali efektnim intervencijama.

 

Kolekcija Ghetaldus Vintage za sezonu Ljeto 2013. sažima intrigantnu modnu interpretaciju kultnih Ghetaldusovih modela koji su obilježili prošla desetljeća. Kolekcija Ghetaldus Vintage sastoji  se od 10 modela proizvedene od plastike i žice, u različitim bojama i veličinama. Plastični modeli izrađuju se posebnom tehnikom injekcioniranja, a nakon brojnih i pažljivih obrada, naočale se završno boje i lakiraju, te se u njih ugrađuju bojane organske leće kojima se prethodno nanosi zaštitni UV sloj. Metalni modeli sunčanih naočala izrađeni su od plemenitih materijala poznatih kao Alpaka i Monel, točnije od žice sačinjene od bakra, nikla, cinka, željeza i drugih elemenata u tragovima. Bojane i lakirane leće su kod metalnih modela također organske.

Svi modeli sunčanih naočala Ghetaldus Vintage ručno su izrađeni i ručno bojani u tvornici Ghetaldus nedaleko Zagreba.

Naočale iz najnovije kolekcije Ghetaldus Vintage karakterizira iznimno prihvatljiva cijena u rasponu od 400 do 440 kuna, ovisno o modelu.

Ovu kolekciju sunčanih naočala među prvima su razgledali domaći celebovi Nera Stipičević, Mara Bratoš, Jelena Perčin, Nevena Rendeli, Anamarija Asanović i brojni drugi.

Preuzeto iz: www.index.hr