Prada i Luxottica Grupa predstavili Linea Rossa Optical Collection u Ateni

Od svih mišića u tijelu, onih šest koji kontroliraju pokrete oka možda su najaktivniji i najprecizniji. Čak i kada tijelo miruje – čak i kad spava – oko je u neprekidnom pokretu. U čast ovom najsportskijem organu, Prada i Luxottica Grupa u Ateni su po prvi puta predstavili Linea Rossa Optical Collection….

Prateći razvoj u tehnologijama sportske opreme, nova je kolekcija napravljena na postojećoj Linea Rossa Sun Collection. Dizajn koristi aktivne sportske značajke kao što su napredni materijali, gumeni podlošci za nos i krajevi ručkica koji dolaze iza ušiju za savršen hvat i udobnost. Kolekcija je lako nosiva, jednostavna i neformalna.
Neformalna priroda kolekcije pojačana je pudrastim nijansama vojnički zelene, boje kamena i tamno smeđe, kao i crne, bijele i crvene te briljantnih polu-prozirnih acetata u crvenoj, plavoj, zelenoj, smeđoj i  opal boji.
Koncepcija eventa, začeta u njujorškoj agenciji „2×4“ u suradnji s Pradom, bazirana je na postavu 60 lutaka odjevenih u identična odjela (Uniform) koje nose naočale s dioptrijom koje prikazuju stilističku raznolikost Linea Rossa Optical Collectiona (Vision). Kao vizualna dopuna prezentacije aktivirane su video-instalacije na nizu ekrana koje prikazuju različite vizualne materijale i optičke naprave izazivajući vid, fokusiranje i percepciju boja, dizajnirani da priušte svakom oku dobru vježbu. Muziku za event pripremio je  Frederic Sanchez.

Prada Linea Rossa Optical Collection sastoji se od sljedećih modela:
VPSS05A
Ovaj model razvija tehnologije tipične za visoko kvalitetne prijanjajuće sportske sunčane naočale. Okvir je formiran dvostrukim injektiranjem plastike i gume u isti kalup. Otvori za ventilaciju protiv zamagljivanja smješteni na gornjem rubu, čine čvrstu, a u isto vrijeme vrlo laganu strukturu te osiguravaju čvrsto i udobno nošenje.
VPS04A
Ovaj uglađeni, jednostavni model sastoji se od tanke metalne žice koja „teče“ niz cijelu dužinu ručkica naočala, kao i prepoznatljive Pradine crvene trake. Svježa paleta polu-transparentnih boja uključuje crvenu, zelenu, plavu i smeđu.
VPS03A
Lagani, originalni okvir, napravljen od acetatne prednjice, uglađenim metalnim ručkicama sa uskim integriranim flex zglobom i krajevima ručkica sa unutrašnje strane napravljenim od gume.
VPS54A
Extra-lagani, metalni model u raznim bojama. Ove naočale bez okvira sastoje se od 3 dijela spojenih vijcima te plastičnim i gumenim vrhovima ručkica.
VPS06A
Sportski model s injektiranim okvirom od najlona koji drži okvire. Prugasti metalni detalj dijeli dvobojne ručkice naočala. Unikatne varijacije boja uključuju crnu prednjicu sa crvenim ili narančastim ručkicama i odvažno bijelu, crvenu ili narančastu prednjicu sa crnim ručkicama. Također je dostupna i malo manje naglašena, potpuno crna verzija.

Preuzeto iz: www.dnevnohr.com