Predstavljena kuharica za slijepe osobe

Opći cilj projekta u sklopu kojega je predstavljeno brajevo izdanje kuharice „Ugostiteljsko kuharstvo” jeste potaknuti osobe s invaliditetom na samostalno kuhanje…

 

Za sve slijepe i slabovidne osobe Udruga ZAMISLI predstavila je brajevo izdanje kuharice „Ugostiteljsko kuharstvo“, autora Vedrana  Habela.

 

Kuharica je izdana u sklopu  projekta  „Mala škola kuhanja“. Moderator programa bio je redatelj i glumac Mario Kovač, kuhar Vedran Habel supervizirao je slijepe osobe koje su demonstrirale dio svojih vještina praveći kanape-sendviče pred posjetiteljima, dok su tijekom predstavljanja ovog udžbenika glumci Ankica Dobrić i Goran Grić pokušali pokazati svoje snalaženje u kuhinji.

Opći cilj projekta u sklopu kojega je predstavljeno brajevo izdanje kuharice „Ugostiteljsko kuharstvo” jeste potaknuti osobe s invaliditetom na samostalno kuhanje i omogućiti razvoj vještina kuhanja kod osoba s različitim oštećenjima.

Prilagodbom na brajevom pismu svim polaznicima  radionica kuhanja koje će se održati u listopadu, studenom i veljači  osiguran je pristup sadržaju koji je izradio sam voditelj i kuhar, a koji se koristi u srednjim turističko-ugostiteljskim školama. Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Preuzeto iz: www.večernji.hr