Priopćenje za javnost opti 2022: Cijeli spektar optičke industrije

Doživljaj proizvoda uživo, razgovor sa strane, spontane razmjene – sve je to ponovno moguće na opti 2022. Nakon pauze zbog pandemije, međunarodni sajam optike i dizajna od 13. do 15. svibnja 2022. u Münchenu prilika je za industriju optike kako bi se još jednom osobno susreli i pružili informacije o novostima i trendovima. Fokus je na dvije glavne teme: održivost i upravljanje miopijom.

Sredinom svibnja opti će konačno ponovno sve dočekati na sajmu u Münchenu. Kao i obično, vodeći sajam za DACH i europsko tržište optike je mjesto susreta i izložbeni prostor spojeni u jedno, te nudi niz inovacija, stručnosti i vodećih tema u industriji, plus puno prostora za osobne susrete i doživljaj proizvoda.

Boje, oblici i tehnologije

“Jednokratno proljetno izdanje opti-ja za 2022. nudi cijeli niz naglasaka. Bilo da se radi o retro šarmu ili velikim naočalama sa zvjezdanim izgledom, okvirima u Pantone boji godine, nježnoj Very Peri ljubičastoj ili potcenjivanju u klasičnoj crnoj boji: više nego ikad, naočale naglašavaju osobnost svog nositelja i stekle su još veću popularnost zahvaljujući digitalizacija svijeta rada tijekom razdoblja pandemije”, kaže Bettina Reiter, direktorica izložbe opti.

Naočale od ugljičnih vlakana koje, usprkos svom upečatljivom okviru, teže samo kao list papira i obećavaju laganu udobnost pri nošenju. 3D naočale izrađene po narudžbi koje savršeno pristaju licu i prilagođavaju se ušima i nosu bez točaka pritiska, kao i leće koje su istovremeno fotokromne, praktički neslomljive i izrazito povećavaju kontrast.

Od kontrole miopije do upravljanja miopijom

Liječenje kratkovidnosti također dobiva na važnosti u ovim vremenima. Naočalne leće koje ne samo da pomažu u kontroli kratkovidnosti, već čak i usporavaju progresivnu kratkovidnost, bit će predstavljene na sajmu od 13. do 15. svibnja u Münchenu, uz multifokalne dnevne jednokratne kontaktne leće, kao i ortokeratološke noćne leće, koje su individualno prilagođeni za preoblikovanje rožnice tijekom spavanja, omogućujući jasan vid tijekom dana bez vizualnih pomagala, čak i u slučaju ozbiljnog oštećenja vida. Umjetna inteligencija također se sve više ugrađuje u optiku. Koristeći AI, automatizirani multipatološki probir mrežnice može pouzdano otkriti AMD, glaukom i dijabetičku retinopatiju unutar nekoliko sekundi.

Posvećeni zaštiti klime

Bez obzira radi li se o općoj poslovnoj predanosti ili o proizvodu, održivost je još jedna ključna tema u optiju. Na primjer, optička industrija sve više obraća pažnju na svoj CO2 otisak i osiguravanje da se sirovine i proizvodi prekursora transportiraju na kratke udaljenosti. Regionalna proizvodnja korištenjem biljnih ili recikliranih materijala dobiva na važnosti, a naočale izrađene 3D ispisom postale su najmodernije, što velike skladišne ​​prostore čini uglavnom nepotrebnim i bez otpada. Dva povezana webinara s opti FORUM XT dobro su prihvaćena i pružila su vrijedne impulse.

Mješavina novih i uhodanih elemenata

Tako će opti u svibnju krenuti s puno novih ideja, ali i s uhodanim elementima. Isprobani koncept četiri dvorane jamči našim posjetiteljima specijalistima koncentriran, učinkovit posjet sajmu nakon duge pauze zbog pandemije. opti direktorica izložbe Bettina Reiter

Hale C1 i C2 sadržavat će kolekcije okvira za naočale licenciranih marki i robnih marki proizvođača, YES neovisno dizajnersko područje i opti BOXES s uzbudljivim start-upovima. Hala C3 predstavit će dodatne licencirane robne marke i robne marke proizvođača u prostoru okvira, kao i sve za stacionarne optike. U dvorani C4 fokus je na naočalnim lećama, kontaktnim lećama i priboru, refrakciji i dijagnostici te informatici i strojevima.

Sigurnost i dobrobit u prvom planu

opti će se održati od 13. do 15. svibnja u skladu s pravilima o koronavirusu koja vrijede tijekom događaja. Uz mjere uključujući velikodušno planiranje, izložbene će dvorane i dalje nuditi primjereno distanciranje, kao i povećanu, redovitu izmjenu zraka i intenzivno čišćenje u kratkim intervalima. Ulaznice za međunarodni sajam optike sada su dostupne isključivo online i jamče beskontaktni ulaz.

https://www.opti.de/tickets/.

Priopćenje za tisak kao i fotografije za preuzimanje možete pronaći na sljedećoj poveznici: opti online press rubrika