S ovim naočalama nećete ostati gladni

Na tehnološkom sajmu predstavljene su naočale koje prevode japanski jelovnik…

Naočale koje mogu prevoditi japanski jelovnik dok ga čitate predstavljene su prošlog tjedna na tehnološkom sajmu CEATEC u Japanu i izumitelji vjeruju da će biti spremne za prodaju posjetiteljima na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.
NTT Docomo prikazao je svoj posljednji izum koji objedinjuje kameru, računalo i znanje kako bi nositelju naočala pružio potpuno novi pogled na stvari u vidnom polju. Naočale bi mogle biti od velike pomoći u zemlji u kojoj natpisi i jelovnici na stranom jeziku nisu uobičajeni.
Tehnologija prepoznavanja japanskog pisma omogućuje trenutačni prijevod jezika korisnicima koji putuju u inozemstvo i čitaju jelovnike i druge dokumente, naveo je proizvođač DOCOMO u priopćenju.

Druga aplikacija na naočalama pretvara svaku ravnu površinu u ekran osjetljiv na dodir i nositelj naočala može primjerice pretraživati internet uz pomoć kruga oko prsta kojim dodiruje tipke i informacije koje jedino on vidi.

Preostale moguće primjene naočala su prepoznavanje lica odnosno identiteta neke osobe i njegove funkcije uz pomoć adresara u pametnom telefonu u kojem su spremljene i fotografije te osobe.

Preuzeto iz: www.dnevnik.hr