Specijalnim lećama osvajali dobitke u kasinima

Prevaranti iz Cannesa…

Francuska policija privela je članove talijansko-francuske poker bande koja je pomoću specijalnih kontaktnih leća očitavala karte obilježene nevidljivim markerom i na taj način u dva dana ukupno ”utržila” oko 470.000 kuna.

Prevaranti su otkriveni ovog ljeta u Cannesu nakon što su izazvali sumnju kod osoblja koje je potom slučaj prijavilo nadređenima. Talijanskom trojcu pomogli su francuski državljani, inače zaposlenici kasina, koji su ubacili označene karte u sustav.

Iako su mnogi sumnjali u ispravnost dobitaka, prijevara je teško razotkrivena zbog korištenja nove tehnologije.

– Nikada nismo vidjeli išta slično u ovoj regiji. Najprije smo mislili da se koriste kamerama, ali nismo pronašli dokaze koji bi to potkrijepili. Kasnije smo spoznali da se koriste specijalno razvijenim kontaktnim lećama – pojasnio je glasnogovornik lokalne policijske postaje.

Detektivi koji su radili na slučaju vjeruju da je međunarodna poker banda prije uhićenja na francuskoj rivijeri uspješno operirala diljem kontinenta. Petorica dosjetljivh prevaranata  trenutno se nalaze u pritvoru i čekaju suđenje za organiziranu prijevaru. Ako ih sud proglasi krivima, mogli bi ”osvojiti” maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od deset godina.

Preuzeto iz: www.dalje.com