Sunčane naočale za proljeće/ljeto 2011

Otkrijte trendove sunčanih naočala za nadolazeće toplije dane…

 

 

Sunčane naočale biraju se prema raznim načelima. Jedan od najvažnijih je svakako oblik lica, a onaj idući stil koji će nadopuniti outfit koji trenutno nosimo. Za nadolazeće toplije dane uvijek se možete odlučiti za provjerene klasične modele naočala, ali ako želite biti posebniji, uočeni i modno osviješteni evo koje okvire naočala za proljeće/ljeto 2011. preporučuju najcjenjeniji svjetski dizajneri…

 

Mačje oči naočale

Ovog proljeća okviri u obliku mačjeg oka daju nam priliku da otputujemo u pedesete i šezdesete kada su ove naočale bile pravi “must have”, a ovjekovječila ih je diva Audrey Hepburn u filmu Doručak kod Tiffanyja. Znati “nositi” ove naočale nije baš lako, no ako slijedite osnovne trikove, definitivno ćete pronaći najbolji način kako upotpuniti svoj outfit.

Ove naočale obično najbolje odgovaraju četvrtastim i srcolikim oblicima lica. Ovi okviri mogu doći u više varijacija – najčešće su ove dvije: vrlo izbočene (ukošene prema gore) kao kod Diora ili mekše i diskretnije kao kod Gilesa, Paula Smitha i Tommyja Hilfigera.

 

Okrugli okviri

Poznate i kako Lennonice, okrugle sunčane naočale definitivno su drugi veliki trend sunčanih naočala nakon oblika mačjeg oka. Okviri mogu biti potpuno tanki i metalni ili široki i plastični. Ovaj trend sunčanih naočala započet je prošle jesenim, nastavlja se i ove sezone – kao što se to može vidjeti kod Cacharela, Armanija, Proenze Schouler i Prade. Boja stakala može biti u rasponu od svijetlo do tamno smeđe, pa čak i obojene u roza i plavu boju. Okrugli okviri najbolje odgovaraju osobama s četvrtastim licem, jer oble linije pomažu ublažiti oštre crte lica. Osobe s ovalnim oblikom lica mogu nositi bilo koju vrstu okvira, no u slučaju okruglih trebaju se odlučiti za malo šire okvire. Okrugla lica pak trebaju  izbjegavati ove okvire jer će ih samo još više proširiti.

 

Retro okviri

Zadnjih nekoliko sezona nosile su se veliki okviri, a to se nastavlja i ove sezone. Inspiracija za njih retro pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih. Okviri su šareni, karirani, točkasti i dobri stari jednobojni u konzervativnim bojama. Sve ovo mogli smo vidjeti na modnim pistama kod D&G-a, Dsquared2 i Stelle McCartney. Sve ovo su okviri koji pokrivaju gotovo trećinu lica nositelja i nude veliku zaštitu od sunca stoga su savršeni za osobe s osjetljivom kožom. Što se oblika lica tiče vrijedi standardno pravilo – za okruglija lica oštriji četvrtasti okviri, a za ovalna, četvrtasta ili srcolika lica – okrugliji okviri.

Preuzeto iz: www.ljepsispol.com