Svečano otvorena klinika Svjetlost u Splitu

Klinika Svjetlost je svečano otvorena na adresi Papandopulova 8b u Splitu uz podršku brojnih osoba iz javnog života Hrvatske…

Podršku otvorenju dao je i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović.

– Kao rođenom Dalmatincu ne čudi što otvaram kliniku u Splitu koji je centar Jadrana. Ne samo da smo postali dostupniji brojnim pacijentima, nego vjerujem da smo postavili temelje i za zdravstveni turizam na ovom području i to privlačenjem pacijenata iz europskih država – kazao je osnivač i vlasnik klinike Svjetlost prof.dr.sc. Nikica Gabrić.

Čast da prereže vrpcu otvorene klinike pripala je vlasnikovom sinu Kreši Gabriću.

 

– Nemam ja ništa protiv političara, ali radi mog angažmana najviše pati moja obitelj i stoga neka njima i pripadne čast otvorenja – kazao je ugledni oftalmolog i pobrao pljesak okupljenih.

Profesor Gabrić naveo je da je u tri tjedna rada u klinike Svjetlost u Splitu izvršeno 160 operacija, a u zadnjih mjesec dana u Zagrebu, Sarajevu, Banja Luci i Crnoj Gori tim liječnika izveo je 1050 operacija.

Splitska klinika, inače vrijedna je sedam milijuna kuna i prostire se na 450 kvadrata. Sadrži dva dijagnostička kabineta, malu dvoranu za manje kirurške zahvate i salu za lasersko skidanje dioptrije te četiri ambulante. Kolika je potražnja za uslugama klinike Svjetlost, svjedoči i podatak da je i prije nego su otvorili vrata, 600 pacijenata se prijavilo za pregled.

 

Dodajmo i da se operativni zahvati rade četvrtkom, a cijene usluga su dostupne na internetu.

Klinika svjetlost – Split

Osim uhodanog liječničkog tima, posao u klinici je našlo i 10 mladih ljudi sa splitskog područja.

Svečanost se ‘preselila’ u hotel Le Meridien Lav gdje su uzvanike zabavljalizvijezde hrvatske estrade, Jelena Rozga, Tereza Kesovija, Doris Dragović, Oliver Dragojević i Petar Grašo.

Preuzeto iz: www.dalmacijanews.com