Video: Kako ćemo živjeti s tehnologijom ugrađenom u oči!

Kratkim filmom prikazana je tehnologija kojom raspolažemo nakon što se uklopi u oko pojedinca…

Video prikazuje vrstu sustava u kojem je tehnološka komponenta ugrađena u očnu jabučicu i na taj se način bez ikakvog dodatnog hardvera može koristiti gomila aplikacija koje ljudima pomažu da obave svakodnevne stvari.

 

Vidi se kako Patrick, glavni lik filmića, vježba na podu, gleda TV sjedeći na kauču ispred potpuno praznog zida, oblači se uz pomoć odgovarajuće aplikacije, i koristi Vingmen – aplikaciju koja ljudima pomaže tijekom romantičnih sastanaka.

Kao i svaki veliki tehnološki pomak, i ovaj ima svojih dobrih i loših strana. Dobra je vjerojatno to što više ne bi bilo gubljenja vremena i odvraćanja pažnje koji su u suvremenom životu toliko prisutna kada se tijekom razgovora moramo javiti na mobitel, da pogledamo aplikaciju, da postavimo ovo ili ono na Facebook, da pogledamo što su drugi postavili, piše Blic. Sve bi nam to bilo dostupno trenutno unutar vlastitog oka.

S druge strane, znanje koje je lako dostupno na internetu ljudi nesvjesno odbijaju sami pamtiti, pa tako Patrick i najjednostavnije radnje poput rezanja krastavaca obavlja uz pomoć aplikacije.

Ako bismo ovakvu tehnologiju ugrađivali u vlastita tijela, ne bismo imali više apsolutno nikakvu slobodu, znanje bi bilo stalno prisutno, prelako dostupno, a možda bi nam se moglo i nametati, po želji onoga tko kontrolira sustav.

‘Google naočale’ predstavljaju zasad nabolje ostvarenje ove ideje u realnom svetu.

Priloženi video pokazuje kako bi ovaj spoj vida i tehnologije mogao izgledati u budućnosti.

Pogledajte video ovdje

Preuzeto iz: www.dnevnik.hr