Visumed riješio dioptriju

Mirjana Hrga odlučila se laserski ukloniti dioptriju u zagrebačkoj klinici VisuMed. Naime, 36-godišnja televizijska zvijezda bila je kratkovidna: imala je dioptriju minus 3 i minus 2.75, što joj je predstavljalo pravi problem. Na daleko nije prepoznavala ljude, vidjela je tek njihove siluete, a osim što nije voljela nositi naočale (što je morala u vožnji ili kada je gledala televiziju), najteže su joj padale kontaktne leće. Mirjana je zbog izrazito suhog oka leće stavljala prije ulaska u studio, no kako su je žuljale, skidala bi ih odmah nakon što bi završila svoju emisiju “10 do 8”. Zato ne krije oduševljenje što joj se život promijenio kad se odlučila na lasersko skidanje dioptrije!

“Osjećam se preporođeno, jer sam od šeste godine života živjela po intuiciji. Mnogi su mislili da sam uobražena što im se ne javljam, a ja jednostavno nisam razaznavala ljude oko sebe. Drago mi je što sam progledala zahvaljujući doktoru Deanu Šariću, koji me i operirao, ali i što sam se oslobodila predrasuda koje ljudi imaju o laserskoj korekciji vida. Zbilja su neistinite informacije da laser nije siguran, da vam se u noćnoj vožnji raspršuje svjetlost ili da se skinuta dioptrija prije ili kasnije vrati. Evo, ja sam operirana u petak, preko vikenda sam vozila bez problema, a već sam u ponedjeljak bila u televizijskom studiju. Ne moram ni napominjati da mi nisu smetali reflektori u studiju”, priča televizijska zvijezda, dodajući da kad bi morala, iako je isprve imala tremu, ponovo bi se podvrgnula bezbolnom zahvatu.

LASIK zahvat, naime, traje tek 10-ak minuta po svakom oku, pacijent leži fokusiran je na zelenu točku, a dok mu medicinska sestra kapa anestetske kapi u oko, doktor cijelo vrijeme korak po korak objašnjava cijelu proceduru zahvata. Stoga ne čudi što je Mirjana Hrga zaključila: “Sad mi je život puno kvalitetniji od onoga kakav sam vodila prije zahvata”.

Preuzeto sa: Net.hr