Za deset godina – TV u našim lećama!

Zvuči poput znanstvene fikcije – kontaktne leće koje emitiraju televizijske emisije i digitalne tetovaže pomoću kojih osjećamo emocije glumaca na ekranu. Bez obzira na to, stručnjaci vjeruju da bi oboje moglo biti stvarnost u sljedećih deset godina….

Kažu da će konstantna minijaturizacija tehnologije dovesti do televizora koji će biti smanjeni na veličinu kontaktnih leća, a energiju će dobivati iz ljudskog tijela. Kanali će se moći mijenjati glasovnim naredbama ili pomakom ruke, kažu izvještaji proizvođača tehnologije buduće kućne zabave, piše Daily Mail.
‘Samo ćete ih staviti u svoje oko ujutro i izvaditi na kraju dana’, rekao je Ian Pearson futurolog koji savjetuje kompanije o novim tehnologijama. Digitalne tetovaže, u međuvremenu će ‘utisnuti’ emocije koje glumci žele prenijeti u seriji ili filmu i stvoriti impulse tako da nam dopuste da osjećamo ono što i oni.
Ovo će omogućiti obožavateljima Jamesa Bonda da osjećaju uzbuđenje pobjeđivanja neprijatelja ili sportskim navijačima da iskuse ono što i vrhunski sportaši, predviđa izvješće jednog proizvođača. ‘Tehnologija postaje manja i manja, a prozvođači je žele dovesti što bliže ljudima’, rekla je Miriam Rayman koja se bavi takvom vrstom proizvoda.

Preuzeto iz: www.dnevnik.hr